« terug naar vorige pagina

Huisarts in Laren (Gld.)

Het Doktershuus is de huisarts in Laren (Gelderland). We zijn er voor de inwoners van Laren en omgeving en ook voor passanten. U kunt bij onze huisartsen terecht met uw medische klachten, of als u vragen heeft over uw gezondheid. We zijn apotheekhoudend: we hebben een eigen apotheek waar u uw medicatie kunt ophalen.

Telefoonnummer

Heeft u een medische vraag, of wilt u een afspraak maken?

Bel 0573 401 217 toets 3

Keuzemenu

spoed toets 1
doktersassistente toets 3

Wanneer kunt u het beste bellen?

afspraak maken 08:00 – 10:00
huisbezoek aanvragen 08:00 – 10:00

Spreekuur van de huisartsen

maandag t/m vrijdag

’s ochtends 08:00 tot 10:30
’s middags 13.30 tot 16.00

Overige spreekuren & Praktijkondersteuning

Welke huisarts is er wanneer?

Onderstaand zijn de gebruikelijke werkdagen van de diverse huisartsen. Wisselingen zijn mogelijk.

 • Maaike Schaap
  maandag, woensdag en donderdag
 • Albert Jansen
  maandag, woensdag en vrijdag
 • Hilde Oosterhuis
  maandag, dinsdag en donderdag
 • Els Oosterhout
  dinsdag en vrijdag
 • Evelien Norde
  woensdag en vrijdag

Spoed

 • bij noodgevallen
  Bel 112
 • tijdens openingstijden van de praktijk
  Bel 0573 401 217
 • ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en op feestdagen
  Bel Spoedpost Deventer 0570 501 777

Meer informatie over de spoedpost in Deventer en Zutphen

Een afspraak maken

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen. Bij voorkeur tussen 8.00 en 10.00 uur.

Bel 0573 401 217 en toets 3 in het keuzemenu.

Bij het maken van een afspraak vraagt de assistente naar de reden van uw contact. Zij kan dan zo goed mogelijk een inschatting maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Als u meerdere klachten of vragen heeft kunt u dat aangeven. Wij kunnen er dan rekening mee houden in onze agenda.

Online afspraak maken via Uw Zorg Online

Online afspraak maken tijdelijk niet mogelijk
Vanwege COVID-19 is het op dit moment niet mogelijk om zelf online een afspraak te maken via Uw Zorg Online. Met het oog op uw en onze veiligheid is het belangrijk dat we bedachtzaam omgaan met bezoek aan de praktijk. Om een goede inschatting te kunnen maken, neemt de doktersassistente uw klachten met u door. Bel 0573 401 217 en toets 3 in het keuzemenu.

Maak uw afspraak snel en makkelijk online via Uw Zorg Online. U kiest zelf met wie en wanneer. Als u de afspraak heeft gemaakt, staat deze direct in onze agenda.

Meer informatie over Uw Zorg Online

De doktersassistente(s)

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij zal u meestal vragen naar de reden van uw komst. Ze maakt afspraken voor het spreekuur en plant de huisbezoeken. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor medicijn aanvragen.

Omdat de doktersassistente ’s middags ook haar eigen taken moet kunnen doen, waaronder het assisteren van de huisarts, kan het voorkomen dat u op het telefoonbandje te horen krijgt dat “de assistente op dit moment bezet is”. Wij verzoeken u om op een ander moment terug te bellen, bijvoorbeeld de volgende werkdag ’s morgens, of om het een kwartiertje later nogmaals te proberen. Is uw vraag wel spoedeisend, en kan het niet wachten, dan toetst u: 1, en wordt u door één van de medewerkers te woord gestaan.

Bloedprikken

Voor bloedafname kunt u terecht bij een van de prikposten in de buurt. Hiervoor moet u vooraf een afspraak maken.

Meer informatie over bloedprikken

Inschrijven als patiënt

Meer over inschrijven als patiënt

Co-assistent

Een aantal keer per jaar is er een co-assistent aanwezig in de praktijk. Dit is een student geneeskunde die tijdens de opleiding diverse stages loopt in verschillende medische gebieden. Hij/zij heeft uitdrukkelijk geheimhoudingsplicht zoals een arts die heeft. De co-assistent zal zoveel als mogelijk betrokken zijn bij de diverse aspecten van het huisartsenvak, dus u kunt hem/haar ‘overal’ tegenkomen. Waar en wanneer mogelijk (in de fase van opleiding/ stage) zal zij onder supervisie van de huisarts ook zelfstandig met u contact hebben.

Indien u uitdrukkelijk wenst dat de co-assistent niet aanwezig is bij zaken die u op de praktijk bespreekt, kunt u dit vooraf bij de assistente aangeven.

 

Veelgestelde vragen